4 Temmuz 2011 Pazartesi

Ünye de Fatsa Arası


Ünye de Fatsa Arası

Kültür Bakanlığı Sinema Dairesi Başkanlığı'nın desteğini alan "Ünye de Fatsa Arası" adlı belgeselin çekim hazırlıklarının tanıtımı iki kentin orta noktası olan Ünye Acara Tesisleri’nde yapıldı.

Ünyekent'ten bir sanat haberi:

http://www.unyekent.com/haber/15583/unye-fatsa-cekismesi-film-oluyor


Yapımcı-Yönetmen Esra Alkan, Proje Koordinatörü İsmail Canbulat ile Proje Danışmanı ve Metin Yazarı Esat Korkmaz tarafından çekilecek mizahi belgeselin tanıtımı Ünye ve Fatsa Cumhuriyet Meydanlarına eşit mesafedeki Acara Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı.


Fatsa ve Ünye'nin kültürel, sanatsal, tarihsel, yöresel zenginliklerinin ve aralarındaki ezeli rekabetin mizahi bir dille anlatılacağı 64 dakikalık "Komedi Belgesel" türündeki sıra dışı belgesel filmin çekimleri 15-31 Temmuz tarihleri arasında Ünye ve Fatsa’da yapılacak.


Toplantıya Ünye’den Gazetemiz Sahibi Ali Öztürk, Yazı İşleri Müdürü Hacer Coşkun, köşe yazarları Musa Ö. Kıroğlu, Yaşar Karaduman, , Eğitimci Yazar İrfan Işık, Yerel Tarih Araştırma Grubu’ndan Ahmet Derya Varilci ve Ahmet Kabayel, Canik Dergisi yazarı eğitimci-tarih araştırmacası Aynur Tan, Oğuz Güven, Orhan Bodancı ve basın mensuplarıyla Fatsa’dan Gazeteci Yazar Ahmet Becioğlu, Turizmci Ali Kaan Keskin, Yardımsevenler Derneği üyesi Meli Gündüz Keskin, Ressam Güler Keskin Dervişoğlu, Güneş Gazetesi muhabiri Ahmet Altay başta olmak üzere basın mensupları katıldı.

Çağdaş bir anlatım dili olan mizah kullanılarak aynı olaylara farklı bakabilen bu iki kent insanının yaşam görünümleri güncellemelerle gülünç ve alışılmışın dışında verilmeye çalışılacaktır.

Alkan, Eylül ayına kadar montaj ve kurgusunun tamamlanacağı filmin galasının ise sürpriz bir alanda yapılmasının planlandığını, filmin uluslararası festivallere gönderileceğini de belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder